Camera’s op De Hofstede in Lienden

De eigendommen van de ondernemers op bedrijventerrein De Hofstede in Lienden worden binnenkort met behulp van camera's bewaakt.

In een artikel in de Gelderlander staat:

De eigendommen van de ondernemers op bedrijventerrein De Hofstede in Lienden worden binnenkort met behulp van camera's bewaakt. Bij verschillende bedrijven gebeurt dat al op eigen grond, maar als het meezit wordt ook de openbare weg vanaf 1 oktober dag en nacht gefilmd. […] Volgens hem is extra beveiliging op het bedrijventerrein echt nodig. Het aantal incidenten in Lienden lijkt toegenomen sinds enkele jaren geleden cameratoezicht is ingevoerd op bedrijventerrein Medel in Tiel.

De leden van De Hofstede betalen de kosten van de beveiliging. Hoeveel dat is kan Maier niet zeggen. "Het gaat om de aanschaf, installatie en aansluiting op de meldkamer. Voor de deelnemende ondernemers komt het neer op een bedrag van 150 euro per jaar." De gemeente heeft enkele regels opgesteld waaraan het cameratoezicht moet voldoen. Zo mogen de beelden ten hoogste vier weken worden bewaard.