Justitie heeft voldoende kennis biometrische technieken, aldus minister

De Minister van Justitie zegt dat de directeur van het agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten verkeerd is begrepen, toen ze zei dat het ministerie niet genoeg kennis over biometrische technieken in huis heeft.

In antwoord op kamervragen schrijft de minister:

Herkent u zich in de kritiek van de directeur van het agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) Gerdine Keijzer-Baldé dat uw ministerie niet genoeg kennis in huis heeft over biometrische technieken?

Nee. De directeur van het agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) heeft in een interview met het blad Burgerzaken en Recht (nr. 10) tot uitdrukking willen brengen welke verbeterslagen zij voornemens is te realiseren bij het agentschap BPR waar zij leiding aan geeft. De directeur BPR heeft niet beoogd te stellen dat er bij het ministerie van BZK onvoldoende kennis zou bestaan over biometrische techniek.