Gegevens klanten Nationale Postcode Loterij op straat

De gegevens van de klanten van de Nationale Postcode Loterij lagen het hele weekend op straat door onvoldoende beveiliging. Dat de gegevens op deze manier gelekt werden, was een bewuste keuze.

Tweakers schrijft in het artikel Postcodeloterij lekt privégegevens door ontwerpfout:

De codes bleken weinig willekeurig en hoewel er in theorie 100 miljoen mogelijke 'gelukscodes' zijn, was het ophogen van de eigen code met een paar cijfers vaak voldoende om andermans persoonsgegevens te zien. Informatie als naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer was zichtbaar.

Op nu.nl wordt een reactie van de Nationale Postcode Loterij geciteerd:

"We wisten dat het zo mogelijk was om gegevens van anderen te zien, maar iedereen vult in principe toch zijn eigen code in? Wij hebben verder geen klachten gehad. En de meeste gegevens zijn ook te vinden in de telefoongids."