Amersfoort: zeventien camera’s tegen geweld en overlast extra

Er komen zeventien bewakingscamera's bij in de stad om uitgaansgeweld, vandalisme en overlast in te dammen.

Uit het artikel Drie camera’s op Hof in de Amersfoortse Algemeen Dagblad:

Er komen zeventien bewakingscamera’s bij in de stad om uitgaansgeweld, vandalisme en overlast in te dammen. De bewakingsbeelden kunnen live worden gevolgd op diverse monitors in een zogeheten uitkijkstation. Er zijn enkele nieuwe plekken voor cameratoezicht aangewezen, op andere locaties wordt videobewaking uitgebreid. De nieuwe locaties en uitbreiding zijn bepaald aan de hand van politiemeldingen en aangiften, en op grond van de ‘onveiligheidsbeleving’ in het gebied. In de binnenstad gaan drie videocamera’s op de Hof het uitgaanspubliek volgen. […] Op het stationsplein wordt het aantal van één naar vier opgevoerd ter bescherming van trein- en busreizigers. […] De camerabeelden van de uitgaansgebieden in de binnenstad worden op donderdag- tot en met zondagavond tot een uur na sluitingstijd van de cafés live gevolgd. De politie kan zo direct ingrijpen bij dreigende vechtpartijen. Op andere locaties worden de beelden minder structureel bekeken.