170.000 bezwaren tegen EPD

Ruim 170.000 mensen hebben al bezwaar aangetekend tegen het Elektronisch Patiënten Dossier, zegt het ministerie van VWS. 

Uit het artikel 170.000 bezwaren tegen EPD van de website van BNR Nieuwsradio:

Ruim 170.000 mensen hebben al bezwaar aangetekend tegen het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), zegt het ministerie van VWS. En de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie heeft de afgelopen maand via telefoon en mail 3500 vragen binnen gekregen. Volgens het ministerie ligt het aantal bezwaren dat tot nu toe is binnen gekomen in de lijn der verwachtingen. Minister Klink verwacht dat uiteindelijk 1 a 2 procent van de bevolking bezwaar zal maken. Ook Tweede Kamerlid Arda Gerkens, woordvoerder gezondheid van de SP, is niet verrast door het aantal van 170.000. Nog steeds heeft de SP bewaren tegen de invoering. […] Bij de Nederlandse Patienten en Consumenten Federatie komen vooral veel vragen binnen over privacy en inzagerecht, bijvoorbeeld of werkgevers en verzekeraars inzage krijgen in het EPD. Honderd mensen meldden dat ze het bezwaarformulier niet hadden gekregen.