Supermarkten maken haast met weren contant geld

Supermarkten doen hun best om content geld te weten. Binnenkort start een proef waarbij in een supermarkt bij nog maar een enkele kassa met content geld betaald kan worden.

In een artikel in BN De Stem:

Supermarkten maken haast om contant geld in hun filialen te weren. Volgend jaar beginnen proeven waarbij in een winkel nog maar een kassa is waar biljetten en munten worden aangenomen. Binnen drie tot vijf jaar moet dat het geval zijn in alle 4700 supers in ons land. Dat zegt directeur Rene Roorda van brancheorganisatie CBL. Samen met de banken willen de supermarkten, naast de vertrouwde pinpas, allerlei nieuwe technieken gaan testen waarmee de klant kan betalen. Roorda: "Bijvoorbeeld betalen met de vingerafdruk of met de mobiele telefoon. We willen kijken of er gemakkelijkere manieren zijn om de klanten te identificeren en te laten betalen. Op Schiphol gebruiken ze bijvoorbeeld de iris-scan, wij gaan alle mogelijkheden bekijken."