Vergoeding van 15 euro bezwaar patientendossier voor kind

Mensen die voor hun kinderen bezwaar willen maken tegen deelname aan het elektronisch patiëntendossier (EPD) kunnen daarvoor een vergoeding van 15 euro krijgen. Die vergoeding is nodig, omdat de ouders een uittreksel uit het geboorteregister nodig hebben.

Het Rotterdams Dagblad meldt in Vergoeding van 15 euro bezwaar patientendossier:

Mensen die voor hun kinderen bezwaar willen maken tegen deelname aan het elektronisch patiëntendossier (EPD) kunnen daarvoor een vergoeding van 15 euro krijgen. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer. Om bezwaar aan te tekenen voor kinderen onder de zestien is een uittreksel uit het geboorteregister nodig. Dit kost de ouders geld. Klink had de Tweede Kamer al beloofd ervoor te zorgen dat het bezwaar geen kosten met zich mee zou brengen. Nadat ouders voor hun kinderen bezwaar hebben aangetekend, krijgen ze een formulier waarmee ze de vergoeding kunnen aanvragen.