Toegangsverbod gokhal met vingerafdruk

Het afnemen van vingerafdrukken kan voorkomen dat gokverslaafden ondanks een toegangsverbod een gokhal binnen weten te komen, blijkt uit onderzoek van TNO.

In een artikel in het Algemeen Dagblad:

Het afnemen van vingerafdrukken kan voorkomen dat gokverslaafden ondanks een toegangsverbod een gokhal binnen weten te komen. Dat blijkt uit een proef van TNO in opdracht van VAN Speelautomaten. De belangenvereniging overweegt de identificatie daarom in te voeren bij alle 250 aangesloten amusementscentra. […] Zes weken lang moesten alle bezoekers bij binnenkomst hun vingerafdruk afstaan. Onder hen waren honderd studenten van wie al een vingerafdruk was gemaakt en die op een lijst stonden. TNO noemt de proef een succes, maar in zes procent van de gevallen wisten de studenten toch binnen te komen. ,,Iets meer dan de gewenste drie procent,’’ zegt een woordvoerder van TNO.

TNO ziet geen privacyproblemen. Vingerafdrukken van niet-gokverslaafden worden direct weggegooid. Bij de proef zouden verreweg de meeste bezoekers de vingerafdruk hebben geaccepteerd, na te zijn ingelicht over het doel.