Stadsregio Amsterdam wil vanaf april af van strippenkaart

De strippenkaart verdwijnt als het aan de Stadsregio Amsterdam ligt vanaf april definitief uit het Amsterdamse openbaar vervoer.

In een artikel in De Pers:

De strippenkaart verdwijnt als het aan de Stadsregio Amsterdam ligt vanaf april definitief uit het Amsterdamse openbaar vervoer. Het vervoersbewijs maakt dan plaats voor de ov-chipkaart. Dat heeft een woordvoerster van de Stadsregio dinsdag gezegd. De strippenkaart verdwijnt eerst uit de metro. Binnen enkele maanden volgen tram en bus. Amsterdam volgt daarmee Rotterdam. Daar is de ov-chipkaart vanaf 29 januari het enige geldige vervoersbewijs in de metro. De bussen en trams van de Rotterdamse vervoerder RET volgen hoogstwaarschijnlijk nog voor de zomer. […] Volgens directeur Pedro Peters heeft het merendeel van de reizigers al wel een chipkaart en maakt 35 procent van hen er ook daadwerkelijk gebruik van. […] De vervoerder sluit vanaf 19 januari stapsgewijs steeds meer poortjes die openen voor de strippenkaart. Vanaf 29 januari moet alle poortjes 'dicht' zijn.