Gebruik ov-chipkaart RET moet in zes weken van 35% naar 100%

De RET wil dat het gebruik van de OV-chipkaart van 35% naar 100% stijgt in de komende zes weken.

In het artikel Rotterdam voert OV-chip nu echt in in de Volkskrant staat te lezen:

Vanaf 29 januari is de veelvuldig bekritiseerde OV-chipkaart het enige bruikbare betaalmiddel in de Rotterdamse metro. De grootste reizigersstress wordt die dag en de dag erna verholpen met een "servicekaartje", uitgereikt door behulpzaam RET-personeel in knalgele jas. Met zo'n kaartje kan men eenmalig gratis reizen. Zelfs de honderden kantoorwerknemers van de RET moeten in de laatste week van januari in uniforme kledij de metroperrons op. Ze zijn nodig als "gasthee" en "gastvrouw" om service te garanderen voor reizigers die vaststellen dat zij niet meer met hun strippenkaart voorbij de poortjes komen, of die anderszins problemen ondervinden met de nieuwe betaalwijze.

[…] Toch hanteert tweederde van de metropassagiers nog altijd de aloude strippenkaart. Het gebruik van de chipkaart moet in zes weken tijd worden opgekrikt van 35 naar 100 procent.