Gebruik ov-chipkaart niet toegenomen

Het gebruik van de OV-chipkaart in de Rotterdamse metro is niet toegenomen, sinds het einde van de strippenkaart aangekondigd is.

In het artikel Gebruik ov-chipkaart niet toegenomen in het Rotterdams Dagblad:

Het gebruik van de ov-chipkaart in de Rotterdamse metro is sinds 31 oktober – toen het einde van de strippenkaart daar is aangekondigd – nauwelijks toegenomen. […] Het gebruik van het pasje zal volgens Peters stijgen door het gratis openbaar vervoer dat vanaf 1 januari voor ouderen (65+) wordt ingevoerd. ,,Dat betekent 55.000 mensen extra,’’ rekent hij voor. Verder hanteert RET over de hele maand januari een introductiekorting, waarbij gebruikers van de ov-chipkaart in de metro 35 procent korting krijgen op de gemaakte kilometers.

Vanaf 1 januari verdwijnen de strippenkaartautomaten. Het papieren vervoersbewijs is dan alleen nog maar bij de loketten te koop.

Volgens Peters zullen alle circa 80.000 Rotterdamse studenten eind januari een ov-chipkaart hebben. De rest van studerend Nederland, onder wie ook de honderdduizenden die buiten de Maasstad een studie volgen, krijgen het pasje later. […] Voor de 2500 dagelijkse buspassagiers introduceert de RET een overstapkaart, waarmee het dubbele starttarief teruggevraagd kan worden.