Cameratoezicht voor winkelcentrum in Overvecht

Winkelcentrum De Klop in de wijk Overvecht krijgt nog deze maand cameratoezicht. Aanleiding is een reeks overvallen in nog geen twee weken tijd.

Het Algemeen Dagblad meldt in Camera’s geplaatst na reeks overvallen:

Winkelcentrum De Klop in de wijk Overvecht krijgt nog deze maand cameratoezicht. Aanleiding is een reeks overvallen in nog geen twee weken tijd rond kerst en oud en nieuw. Sindsdien surveilleert de politie permanent op het winkelcentrum.

De reeks was voor de politie aanleiding om de afgelopen weken tijdens openingstijden elke dag twee agenten zichtbaar op het winkelcentrum te laten surveilleren. […] De politie koos bewust voor opvallend toezicht om daarmee nieuwe overvallen te voorkomen en het signaal af te geven dat mensen gewoon veilig kunnen blijven winkelen. Dat lijkt te werken, want volgens Jens is het sindsdien rustig.

Dat de politie niet elke week zo intensief op het winkelcentrum kan surveilleren, beseft [winkeleigenaar] Slootweg goed. Daarom krijgt het winkelcentrum zeer binnenkort cameratoezicht. ,,Het is jaren geleden dat er voor het laatst zo onrustig is geweest hier. Camera’s waren helemaal niet aan de orde, maar daardoor zijn we nu het enige winkelcentrum in de buurt dat ze nog niet heeft.’’