Mailen is moeilijk: juni 2011

Afbeelding: At sign van Howard Lake | Licentie: CC BY-SA

Minstens twee organisaties maakten afgelopen maand de klassieke fout bij de verzending van een mailing: honderden ontvangers konden elkaars zien.

Bits of Freedom schrijft in Mailen is moeilijk: juni 2011:

Door een fout bij het geautomatiseerd verzenden van email aan gebruikers van de website inict.nl zijn de adressen van werkzoekenden gelekt. Inict.nl maakt onderdeel uit van het InICT Carrièrenetwerk van uitgeverij VNU. De website is recent vernieuwd en daarmee zijn, zo blijkt, bugs geïntroduceerd. In de email, bedoeld om een gebruiker te informeren over de zoekresultaten, zijn ook de adressen van meer dan 200 andere gebruikers zichtbaar. InICT erkent de fout, zegt “er ongelukkig mee te zijn” en heeft “er per direct voor gezorgd dat deze situatie zich niet meer voor zal doen.”

Ook het UWV Werkplein Groningen had moeite met het versturen van e-mail. Bij de verzending van de wekelijkse PDF Vacaturekrant werden vele honderden adressen van werkzoekenden voor elkaar zichtbaar in de e-mail opgenomen. Het UWV excuseerde zich dezelfde dag met een e-mail waarin zij aangaf een fout te hebben gemaakt en dat dit niet had mogen gebeuren.